Fota pass | att tänka på när du lägger din makeup

Hej på er! Onsdag idag vilket betyder att jag är ledig och än så länge har jag varit hemma och bara tagit det lugnt. Ska ta en dusch och sedan fixa mig, passfotografering är på dagens schema.

Vad ska man då tänka på när det gäller din make up när du ska fotografera pass?

Foundation- Ha inte en alltför täckande foundation för det täcker de naturliga skuggorna och du kan se väldigt platt ut. Men är det så att du har någon finne eller är väldigt mörk under ögonen så se till att täcka dom ”skavankerna” för dom blir annars ganska tydliga och gråa på bild.

Rouge- Som jag nämnde ovan, använd inte rouge. Det kommer att bli en grå skugga som trycker in dina kindben istället.

Contouring- Det här är det bästa tricket för att få en snyggare form på ansiktet när man ska fota svartvitt, contouring. Använd dig av shading strax under kindbenet samt en highlighter ovanpå, då får du det här poppande kindbenet och snygga konturer till ansiktet. Lägg en highlighter även under brynets högsta punkt samt på näsryggen för att näsan ska se rakare ut. Men var noga med att få till mjuka övergånger!

Brynen- Dessa var jag extra noga med igår när jag fotade min bild just för att dom ger så mycket form till ansiktet. Måla dom inte för hårt men var noga med att formen är snygg och att båda brynen ser likadana ut!

Ögonmakeupen- Använder man ingen ögonmakeup på ett svartvitt foto kan det se ut som att ögonen smälter ihop med huden, dom har liksom en tendens att försvinna. Du ska absolut inte översminka dom för när bilden blir svartvit kan kanterna bli extra tydliga, ojämna och när bilden blir så liten kan det se ut som att du bara har sovit alldeles för dåligt. Använd mascara men inte för mycket på underfransarna, det kan misstas för mörka ringar under ögonen på en så liten bild. Lägg en mörkare fransskugga och markera globlinjen lite med en brun skugga så kommer ögonen att bli tydligare på bilden!

Läppstift- Tänk på att alla färger blir svarta, vita eller grå. Brukar du ha en snygg röd läpp till vardags blir dom väldigt gråa på bild så tänk på att ha en ganska neutral läpp.

När du tar bilden, våga dra på ett litet smile, man vill ju inte att det ska se ut som ett mug picture. Sedan helt ärligt så är ”smile-bilderna” så mycket finare än de som ska vara så allvarliga. Se även till att ta ner hakan lite, det ger en snyggare form till ansiktet. Ett grymt tips som jag gjorde under tiden jag sminkade mig, jag tog en bild på Snapchat, bläddrade till ”svartvitt filter” och såg hur makeupen såg ut där. Lycka till med er fotografering!

Tipsen är tagna från Annica Englund, ni hittar hennes inlägg här.

Gillar

Kommentarer